Почина самозапалилата се млада жена от Стара Загора

32-годишната Силвия Мишкова, която в понеделник се заля с бензин и се самозапали в Стара Загора, е починала тази нощ в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.
Младата жена почина след две денонощия в кома, съобщиха от лечебното заведение.

Мишкова посегна на живота си в понеделник сутрин. Около 9.20 ч. на тел. 112 е подаден сигнал за горяща жена на ул. "Братя Жекови" 62 в Стара Загора. Свидетели на ужасяващата гледка станали служители на хранителен магазин, които се обадили на спешния телефон.

Пристигналите на място екипи на Спешна помощ и полицията намериха туба с бензин и чантата на Силвия.

Жената бе откарана в старозагорската болница, след което бе транспортирана в пловдивската УМБАЛ "Св. Георги". Лекарите съобщиха, че тя е с 92 процента изгаряния, които са несъвместими с живота.

Мишкова бе оперирана и поставена в медикаментозна кома, но тази нощ е издъхнала.

Все още не е ясна причината за жестокото самоубийство. В деня на инцидента медии съобщиха, че 32-годишната жена, която не е семейна и е живеела с родителите си пенсионери, има психични проблеми. Това обаче не бе потвърдено.

Силвия завършила икономически техникум, след което отворила малко магазинче за домашни потреби. Помагала й майка й - бивша учителка.

На 3 ноември малко преди 15 часа 38-годишната фотографка Лидия Петрова посегна на живота си пред фонтана на президентството. Жената, която има 11-годишен син, се заля с бензин и се запали. Тя бе настанена в "Пирогов" в критично състояние с 90 процента изгаряния по цялото тяло и главата. След седмица борба за живот, Лидия почина.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини