30 годишен младоженец грабна кръста на Богоявление в Смолян

Филип е щастлив с невероятния късмет да скочи за пръв път и да улови благословения кръст на Богоявление

Филип Караасенов е късметлията, който успя да хване благословеното разпятие.

Младежът е дипломиран учител по математика и информатика, но работи като барман и от 4 месеца е семеен.„За първи път се мятам за кръста на Богоявление, нещо ме потикна да го направя. Нещо страхотно е, в един момент всичко спира“, сподели минути след излизане от ледената вода Филип. На днешния Йорданов ден младежът действително имаше късмет, тъй като дървеният кръст изплува на повърхвността на водата, а вълните от боричканията на момчетата го изтласкаха право в ръцете му.

„Пожелавам на всички да са здраве и просто да се обичат и всички сме едно и никой не дължи на никой нищо-освен уважение и смирение“, каза щастливецът от Смолян.

След освещаване на бойните знамена на 101 Алпийски батальон архимандрит Висарион поведе литийното шествие към мястото на река Черна, където по традиция под Спортната зала се мята на Богоявление разпятието. 9 момчета и младежи, и единствен ветеран около 60-те скочиха в ледените води, за да се преборят за дървения кръст, който според повереито ще донесе здраве и късмет на стопанина си.

Филип събра и много поздравления от смолянчани, дошли за ритуала край Спортната зала, хората го прегръщаха и целуваха разпятието с надежда и вяра, че големият християнски празник ще донесе на всички здраве и берекет.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини