Гайдари на ски станаха атракция на писта  

Гайдари на ски станаха атракция на пистата в спортен център „Картола” край смолянското село Момчиловци, съобщава "Преса". Над 300 туристи от цяла България,  Испания, Русия  и Холандия се дивиха на снежното шоу, в което участваха и Дядо Коледа с джуджетата. Най-малките скиори и сноубордисти получиха подаръци от добрия старец, а всички заедно извиха кръшно хоро на пистата под звуците на гайдите.

През последните години центърът доби слава с ниските си цени за ползването на двата 250-метрови бейби влека, както и за ски и сноуборд оборудването под наем. Заради малкото сняг засега функционира само единият влек, а в сноуборд парка предстои да бъдат монтирани още четири нови съоръжения. Пистата е подходяща най-вече за начинаещи скиори и сноубордисти.

Момчиловци и околностите на родопското село се пукаха по шевовете от туристи, дошли за Нова година в региона.  В спортния център, който се намира на 10-тина километра от селото,  целодневна карта за възрастни струва е 15 лв., а за деца – 10 лв. За пет дни каране на пистата „Картола” скиорите плащат 60 лв. за влека, а хлапетата – 40 лв. Ски учители ще обучават прохождащите в спорта до края на сезона. На народни цени в чайната се продават топли напитки, принцеси и скара.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини