БСП отряза подадената от АБВ ръка

АБВ вчера подаде ръка на БСП, но столетницата ги отряза, пише в. „Труд”. „Докато АБВ не определи отношението си към участие в дясното правителство, което упражнява дясна политика, ние не можем да започнем диалог с тях по тези въпроси", заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов пред всекидневника.

Както Dnes.bg писа, лидерът на АБВ Георги Пъванов заяви, че формацията му ще подаде ръка за партньорство към политическите сили в лявото пространство. „АБВ подава ръка към всички, ще отправи ръка и към БСП. Не бих си позволил да направим левицата заложник на личностно противопоставяне”, заяви той. Ако останем заложници на високомерието, ще загубим всички, ще загуби лявото, социалното, посочи Първанов, според когото България не може да се развива без силна левица.
По думите на Мерджанов принципно всяка една от четирите управляващи партии може да им подаде ръка, но в крайна сметка политиката е представляване на интереси. А БСП представлява интересите на бедните хора.

Тази позиция е подкрепена и от лидера на БСП Михаил Миков. БСП ще води разговори с АБВ за местни коалиции, ако партията на Първанов се разграничи от дясната политика на правителството, в което участва, пише „Труд”, цитирайки Миков.

Официален отговор на подадената ръка БСП ще даде след заседанието на Изпълнителното й бюро във вторник.

Самият лидер на АБВ Георги Първанов коментира пред всекидневника, че първите неофициални отзиви от „Позитано” на „протегнатата ръка” били, че тя няма да се приеме така лесно и бързо. „Какво значи да не се приеме лесно и бързо? Когато имаш избори през октомври, подготовката трябва да започне през януари”, заяви Първанов.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    См
    смъртeн
    3 0
    18:06, 18 яну 2015
    Тези тримата, ако бяха в някоя цивилизована държава отдавна да са покойници.
Последни новини