Костенурка на 183 г. е най-старото животно на Земята (видео)

    Неговата набръчкана кожа, катаракт на очите и трудности при преглъщането са очевидни признаци на напреднала възраст. Джонатан е на този свят доста преди да бъдат родени днешните пенсионери, пише в. "Дейли телеграф".

    Става дума за костенурка на възраст 183 г., смятана за най-възрастното живо животно на нашата планета. Джонатан се появява на белия свят през далечната 1832 г. Т.е. той е преживял две световни войни и редица революции, надживял е доста от хората в своята компания Даже е бил фотографиран със затворник по време на Бурската война, която приключи през 1902 г.

    Джонатан, който е от вида testudinidae cryptodira, е донесен през 1882 г. в британската територия Св. Елена, малък остров в Южния Атлантик, вече възмъжал, поради което специалисти преценили, че е поне на 50 г. Предполага се, че е докаран с кораб от Сейшелските острови. От тогава той живее в свой заграден с ограда кът в двора на резиденцията на британския губернатор, където посетители могат да наблюдават неговите пестеливи движения напред-назад за разходка. Кръстен е на Джонатан Холинс, най-старшият член на ветеринарния екип на острова, който храни любимеца си всяка неделя с голям наръч листа от салата.

     

    Източник: БГНЕС

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини