Деца от Смолян и полицаи направиха над 200 мартенички

Работилница за мартенички отвори в полицията. Над три часа деца на служители от ОДМВР – Смолян, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, деца от „Полицейска академия“, „Младежки доброволен отряд“ и децата от Ресурсен център в Смолян се забавляваха и твориха червено-бели чудеса, с усмивки на лица.

В уютна и забавна атмосферата родители и деца твориха своите мартеници с послание за повече взаимопомощ и доверие един към друг. Червени и бели конци, ножици и мъниста се разменяха и подаваха задружно от ръка на ръка, сякаш се надпреварваха.

В продължение на 3 часа, малчуганите не само направиха повече от 200 мартеници, но и говореха със служители от МВР какво да правят, за да избегнат ситуации, които могат да създадат риск за тях, както и как да подходят ако имат приятели и познати, които са попаднали в такива ситуации.

Една част от изработените мартеници останаха за участниците, с които на първи март ще закичат своите близки и роднини, а други изработиха специални мартеници за конете, които ще се състезават в кушиите за Тодоров ден.

Децата от Ресурсен център в гр. Смолян ще използват останалите материали в часовете си по творчески занимания и заедно с изработените повече от 100 мартеници ще организират благотворителен базар за подпомагане на дейността си.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини