Новата "Хонда Джаз" порасна с почти 10 сантиметра

Малко повече от година след американския си и азиатски дебют новата "Хонда Джаз" идва официално и на европейските пазари. Моделът ще бъде показан за първи път на изложението в Женева следващата седмица.

"Джаз" 2015 използва нова В-платформа на марката, която е в основната и на новата НR-V. В резултат мъникът е прибавил 9.5 сантиметра към дължината си 3 см към междуосието. Това, разбира се, се отразява благотворно на вътрешното пространство.

Интересно решение е новият плосък резервоар да се помести под предните седалки, което дава допълнителни предимства на патентованата от "Хонда" система "Магически седалки". Както и до сега делимите в съотношение две към едно облегалките на задните седалки могат да се сгънат напред, като така се получава равен под.

Има и възможност за сгъване напред на облегалката на креслото до шофьора, което осигурява превоз на дълги товари. Другата опция е долната част да се прибере към облегалките на предните, като така се дава възможност за превоз на по-високи товари.

Багажният обем на "Джаз" е сред най-сериозните в сегмента, като минимум събира 354, а максимум 884 литра.

Компактната "Хонда" излиза на европейските пазари само с един двигател – 1.3 литров с мощност 102 конски сили. Той може да се комбинира със шестепенна механична трансмисия или полуавтоматична вариаторна кутия.

"Джаз" е с изцоло ново окочване, което дава по-добра стабилност на колата, като филтрира по-добре неравностите. Като цяло автомобилът е сериозно обезшумен, както по отношение на идващите от колелата неприятни звуци, така и от аеродинамичните шумове.

"Хонда Джаз" има амбицията да е един от най-сигурните модели в компактния клас. Като опция в първото ниво сигнализация за напускане на лентата на движениеа оборудване и стандартно в останалите изпълнения, автомобилът разполага с предупреждение за сблъсък в предното превозно средство и сигнализация при непреднамерено напускане на избраната лента на движение.

Част от пакета за подпомагане на водача е автоматичното преминаване между къси и дълги светлини и система за разпознаване на пътните знаци. Цялата гама на "Джаз" пък разчита на технологията за аварийно спиране при движение с ниска скорост.

От "Хонда" посочват, че в интериора на автомобила се използват далеч по-качествени материали. Новата система за забавление използва седем инчов реагиращ на допир дисплей и е базирана на операционна система "Андроид", което позволява ползването на редица приложения. От компанията ще разработят собствени апликации, като мултимедията има и функция за показва огледален образ на екрана на свързания смартфон (MirrorLink). Новият "Джаз" ще предлага безжичен интернет в салона, като към системата за забавление може да се свърже телефон чрез Bluetooth и да се закачат външни мултимедийни устройства посредством HDMI и USB входове.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини