Докладът на Немцов за Украйна става ясен в края на април

През април ще бъде публикуван докладът за ролята на Русия в украинския конфликт, изготвен от убития руски опозиционер Борис Немцов. Политикът Иля Яшин, също опозиционер, заяви, че е намерена по-голямата част от текста, въпреки полицейските претърсвания на апартамента и офиса на Немцов. Яшин не разкри подробности за съдържанието на доклада, но Би Би Си коментира, че в него вероятно става дума за броя на руските жертви в Украйна.

Яшин допълни, че не вярва в т.нар. украинска следа в разследването на убийството на Немцов.

"В началото бяха ислямистите, сега украинците. Според мен тези версии са политическа спекулация. Създава се впечатлението, че вместо да се търсят истинските поръчители на убийството на Немцов, следствието извършва операция по прикриване, хвърляйки в пространството нелепи версии за мотивите на престъплението. Това че следствието се занимава с такива неща не вдъхва оптимизъм за залавянето на истинските престъпници", цитира ТАСС изявлението на Яшин.

Борис Немцов беше застрелян на 27-и февруари в центъра на Москва. Според привържениците му, убийството е свързано с критиките му към Кремъл.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини