9 годишният Илия Костов от Смолян получи голямата награда за надежда в ските

Илия с купата и министъра на спорта Красен Кралев, снимки: Личен архив на семейство Костови

Третокласникът Илия Костов от Смолян, спечели купа Купа Надежди Джуниър във възрастова група за момчета до 10 годишна възраст. Илия е възпитаник на СК „Пампорово”. По традиция Българската федерация по ски (БФСки) закри с официална церемония спортно-състезателния сезон 2014/2015, а церемонията снощи събра елита в зимните ни спортове в луксозната зала "Бета" на "Парадайз център" в София.

Смолянската надежда е състезател по ски алпийски дисциплина на ски клуб "Пампорово и тренира под ръководството на треньора Атанас Жисов.

Нашето момче Илия е водач в ранглистата при момчета 9-10 годишните заслужено получи купата за обещаващите малки спортисти в своята възрастова група.

Илия е ученик от 3 „а“ клас при Второ основно училище "проф. Д-р Асен Златаров" в Смолян и от 5 -годишен е по пистите и тренира в смолянския клуб. Неотлъчно до Илия през целия сезон беше и помощник треньора Мария Камбарева, която е бивша съсстезателка на Атанас Жисов и с много ентусиазъм и желание помага на децата в стремежа им за развитие.

На церемонията присъстваха министърите на спорта и туризма Красен Кралев и Николина Ангелкова, както и представители на АД " Пампорово" - изпълнителният директор Мариян Беляков и Лили Марашлиева.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини