Зам.-кмет обеща плочките пред дебърското училище да бъдат подменени изцяло

    Плочките пред дебърското училище ще бъдат оправени – обеща заместник-кметът на общината Николай Митков.

    Започналият ремонт на тротоара пред училище „Георги Караславов“ в Дебър предизвика коментари и въпроси, някои от които бяха отнесени до prvomai.net.

    В деня когато започна подменянето на плочките, учители бяха готови да вдигат наздравици и да се поздравяват като на празник, защото нуждата от ремонт е повече от крещяща. Ден по-късно хората разбрали, че сега няма да се подновява цялото пространство, а само плочника пред магазина, до ъгъла на училището. Когато попитали работещите там кога ще се оправи останалата част от тротоара, отоворът бил „Напролет“, но не било уточнено коя година.

    Попитахме заместник-кмета Николай Митков за този ремонт. Той обясни, че подмяната на плочките е заложена в инвестиционната програма на общината, след като през март месец е получена подписка от близо 300 граждани на Дебър. Предвидени са 10 000 лв., които обаче са крайно недостатъчни за това пространство. За целта са нужни над 3000 плочки. Започналата подмяната няма да спре до там до където в момента е поставена лентата за обезопасяване на ремонта. За да се продължи по-нататък трябва да бъдат премахнато и дървото, което се намира вляво от входа на училището. То е изгнило отвътре и опасно както за преминаващите, така и за сградата. За целта се изчаква вишка на ЕВН, която в момента е на ремонт. Може да се наложи ремонтът да продължи през пролетта, за да бъдат заложени останалата част от необходимите средства в Бюджет 2016.

    Има идея пред входа на школото да бъде оформена площадка, в края на която да се поставят ограничители.Те няма да позволяват на децата да изскачат внезапно на пътното платно. Добрите намерения са когато се стигне до спирката, тя също да бъде подновена.  

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини