Първи успех за сезона записа "Борислав"

„Борислав“ записа първата си победа в последния за полусезона мач. Дълго чаканият успех беше над последния в класирането ОФК Сливен с 2:0. И двете попадения в срещата са на Васил Стефанов. Свидетели на първата победа станаха едва стотина зрители, дошли въпреки разочароващото представяне на любимците им и въпреки студеното и дъждовно време.

Домакините излязоха с ясното намерение да победят. Пренавити и под напрежение пропуснаха две ствопроцвентови положения, а съдията подмина почти „написана“ дузпа още в началото на двубоя. В един от случаите и гредата помогна на гостите. Васил Стефанов получи хубав пас на границата пред наказателното поле и с точен удар прати топката в мрежата на гостите – 1:0. До края на полувремето домакините продължиха да нападат, но безрезултатно.

Втората част продължи с надмощие на футболистите на Борислав (Първомай). Отново Васил Стефанов изпълни прекрасно пряк свободен удар и удвои аванса на домакините – 2:0. Последва отпускане в редиците на „Борислав“ и тогава гостите от Сливен организираха няколко опасни контраатаки. Две от тях завършиха с греди. До края на срещата ново попадение не падна и първомайци постигнаха дългоочакваната победа.

След последния кръг на зимня полусезон, "Борислав" - Първомай ще зимува на 16 място. След него са отборите на  "Левски" - Карлово и Сливен 2000.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини