Кметът Мелемов откри нова площадка с уреди за фитнес и детски игри

    Община Смолян приключи изпълнението на проект за зелена и достъпна градска среда на стойност над пет милиона лева

    Днес официално беше открита една от новите детски площадки, изпълнени по проекта.
    „Това е от редките приятни моменти на кметската работа- да откриваме такива обекти и като Община и като администрация заявявам, че ще правим още обекти, най-важното е да има деца, те да са щастливи и да растат в европейска обстановка. Да благодарим и на изпълнителя за качествената работа. Както казах, това ни е задължение, затова обещавам, че това няма да е последния обект за децата и за младите хора“, каза кметът на Община Смолян Николай Мелемов.
    Проектът е финансиран по договор за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма "Регионално развитие", като европейските средства са над 4 милиона 848 хиляди лева, допълнени с национално съфинансиране и собствен принос на община Смолян от над 255 хиляди лева. Изпълнени са няколко обекта, единият от които е изграждане на зона за отдих нов център - град Смолян, който е пространството около болницата. Там има детска площадка, беседка за отдих, фонтан с оборотна вода, питейна вода също има, оформени са цветни кътове, пешеходни алеи, зелени площи в южната част, както има осигурено и кръгово движение, обясни инж. Йордан Щонов - ръководител на проекта.

    Освен това цялостно са рехабилитирани пет улици - "Снежанка", "Грудьо войвода", "Елица", "Хан Аспарух" и "Спартак". Положена е нова асфалтова настилка, пътна маркировка, обособени са места за паркиране, обновени са тротоарите, като е осигурен достъп на хора с увреждания. Като част от проекта са изградени нови детски площадки, като откритата днес на улица Спартак, която вече се пълни с малчугани.  
    На новата площадка има съоръжения за игра и забавление, стена за катерене, уреди за стрийтфитнес, мултитренажор, маса за тенис. Всички изградени обекти подобряват градската среда и дават нов облик на Смолян.
    Община Смолян приключва проекта за зелена и достъпна градска среда - централна градска част. Проектаът е финансиран по договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма Регионално развитие, по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ зелена и достъпна градска спреда, общата стойност на проекта е 5 милиона 103 хирляди 22 лева. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ  е 4 милиона 848 630 лв. задължителния принос на община Смолян, който е пет процента е 255 хиляди лева. Стойността на основните обекти е от 4 милиона 721 хиляди и 40 лв., каза още инж. Йордан Щонов.

    СмолянБГвести.нет

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини