Samsung Galaxy S7 ще бъде водоустойчив и с по-голяма батерия

В опитите си да продължи да се конкурира с iPhone Samsung планира да добави възможно най-много функции и екстри към бъдещия си флагман Galaxy S7. Смартфонът ще е водоустойчив и ще има по-голяма батерия, съобщава онлайн изданието VentureBeat.

То се позовава на свой източник, който е бил запознат с плановете на корейския гигант. Според него и двете версии на смартфона - Galaxy S7 и Galaxy S7 edge, ще бъдат водо- и прахоустойчиви. Освен това ще разполагат със сензори за microSD карти с капацитет до 200 GB.

Батериите на устройствата ще бъдат увеличени съответно до 3000 mAh и 3600 mAh. Очаква се стандартният S7 да запази 5.1-инчовия си екран, докато S7 edge ще получи 5.5-инчов дисплей. Резолюцията и на двата Super AMOLED панела ще бъде 1440х2560 с функция за постоянно включен дисплей за показване на основна информация, като това ще изразходва около 1% батерия на час.

И двата телефона ще разчитат на новия процесор Exynos 8 Octa 8890, който е собствена разработка на Samsung с основа на ARM архитектура. Не е изключено и този път Samsung да предлага версия на смартфона и с процесор на Qualcomm за някои региони. Всички телефони ще имат 4 GB оперативна памет и ще се предлагат във версии с 32 GB или 64 GB вградена памет.

Устройствата ще имат камери с 12-мегапикселов сензор, което е по-малко от Galaxy S6 и S6 Edge, които разчитат на 16 МР сензори. За сметка на това сензорите ще са по-качествени, по-чувствителни и няма да се подават от корпуса на смартфоните. Очаква се Samsung да представи новите си флагмани в дните преди Mobile World Congress в Барселона, който е през февруари.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини