Сценографът на театър "Изгрев" Гавраил Мундев с трета самостоятелна изложба

Третата самостоятелна изложба на художника Гавраил Мундев ще бъде официално открита утре, 26 март 2016 година от 16.00 часа, в залата на Картинна галерия “Никола Иванов -Шаната” в Народно читалище “Орфееви гори-1870” – гр.Смолян, кв.Райково. Проявата е посветена на 27 март – Международен ден на театъра. Всяка година райковското читалище отбелязва този празник с особено вълнение, защото тук театралната дейност продължава делото на “първите”, основали в Долно Райково Първи Среднородопски театър “Изгрев”, преди 97 години.

Гавраил Мундев е познат в Райково като артист и сценограф на Драматичен театър “Изгрев”.

Завършил специалността “Геодезия и картография” в Строителния техникум “Н.Й.Вапцаров”, Гавраил Мундев започва своята кариера като реставратор на стари къщи, мостове и часовникови кули в Смолян, с.Широка лъка и други селища в Смолянски окръг.

В изложбата Гавраил Мундев представя 33 картини акварел. Изкусен и прецизен с четката си, той пресъздава своя прочит на видяното и преживяно от един чувствителен творец.

Народно читалище “Орфееви гори-1870” – Райково е първопричината Гавраил Мундев за започне свои самостоятелни и участие в сборни изложби на читалището ни, както и две изложби в читалище “Кирил Маджаров” – Устово. Той е художник, който умее да заинтригува своите почитатели с различни теми и изкусна техника в своите творби.

Заповядайте!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини