Наградиха военнослужещи от 101 алпийски батальон за Деня на Българската армия

    С водосвет за здраве и благополучие и тържествено събрание – концерт беше отбелязан 6 май – Ден на храбростта и празника на Българската армия, което се проведе днес в Гарнизонен военен клуб в Смолян.

    Командирът на 101-ви Алпийски батальон подп. Димитър Кацаров представи накратко военните и спортни постижения на военнослужещите. Тържественото събрание – концерт продължи със сценични изяви на самодейци от 101-ви Алпийски батальон. Бяха наградени военнослужещи за високи военни и спортни постижения.

    На 06 май част от състава на 101-ви Алпийски батальон ще вземе участие във Военния парад в София и други градове в страната. Утре от 17.00 часа в град Чепеларе 25-ма от тях ще участват в тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните.

    Заместник-областният управител Андриян Петров, който беше официален гост, поздрави от името на областния управител подп. Кацаров и всички военнослужещи в 101-ви Алпийски батальон по случай Празника. Той изрази благодарност и признателност към военнослужещите за безрезервната и всеотдайна служба към обществото и им пожела здраве и благополучие, както и винаги да носят родолюбието в сърцата си, сили и желание да служат на обществото и родината ни, както и закрилата на Свети Георги Победоносец.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини