Георгиос Павлидис: Ще се боря да се отвори пътя Рудозем-Ксанти

     „Достойнството, с което ме удостоявате, ми дава възможност да продължавам и да отстоявам за развитието на общините, а така също и за съвместни проекти. Ще се боря да се отвори пътя Смолян – Рудозем – Димарио”, каза в словото си префектът на Източна Македония и Тракия Георгиос Павлидис, който днес официално получи званието „Почетен гражданин на Община Смолян.

    Префектът на граничната със Смолян гръцка област подчерта, че българската и гръцка общности от двете страни на границата първо са се опознали след години на разделение, а след това са отворили и пътищата помужду си. „Запознахме се с кметове, представители на общински съвети, работихме в общи програми, решихме проблеми на общините, но най-важното за мен е, че се уточнявахме помежду си, а не чрез правителствата ни“, каза Павлидис след като получи почетната огърлица със знака на Общината.

    „Щастлив съм, че днес изпълних решението на Общинския съвет да връча най-високото звание на Община Смолян на Георгиос Павлидис и Георги Чилингиров. В последните години българо-гръцките отношения имат много динамичен вид. Много хора помогнаха и за развитието им. През последните години присъствах на много срещи в Ксанти, Смолян, Атина и София и съм свидетел, че най-големите двигатели за развитието на българо-гръцките отношения са г-н Павлидис и г-н Чилингиров. И когато някой прави нещо от сърце и душа, то има резултат“, каза в словото си на тържествената целремония по награждаването кметът на Община Смолян Николай Мелемов.

    Приятелството и добрите братски отношения нямат крайна точка, имат още много работа за вършене и нека бъдат живи и здрави. Ние всички сме с тях”, каза в приветствието си кметът на община Смолян Николай Мелемов.

    Новите почетни граждани на Смолян бяха поздравени и от областния управител на Област Смолян Недялко Славов.   

    СмолянБГвести.нет

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини