Кметът на Смолян дарява с гайда юбиляра Стоичков, с родопски гайдари откриват и бенефиса на Камата

    Кметът Николай Мелемов ще подари гайда на Христо Стоичков по повод 50-годишния му юбилей и посветения на него бенефис „50 години номер 8“. Ръководителят на „101 каба гайди” Костадин Илчев ще връчи подаръка от името на градоначалника, както и поздравителния адрес. Вече стана ясно, че 88 наши гайдари ще открият футболното шоу на Камата „50 години номер 8". Юбилейният мач на Стоичков е на 20 май на Националния стадион „Васил Левски".

    В поздравителния адрес до легендата ни във футбола, Мелемов казва:

    „Приеми най-искрени поздрави от всички жители на Смолян, които се обръщат към теб като към носител на най-високото отличие на Община Смолян – званието “Почетен гражданин на Смолян”, с най-сърдечна благодарност. Благодарим ти, че донесе най-големия успех на българския футбол – бронзови медали от Световното първенство в САЩ през 1994 г. и голмайстор.

    Благодарим за гордостта, че българин е ставал шампион на Европа.

    Благодарим за щастието, че българин прегърна най-високото индивидуално отличие в най-великата игра – футбола – „Златната топка“.

    На легендата на световния футбол, на кавалера на „Златната топка“, на най-популярния българин, на световния посланик на добра воля, на футболиста, който с усърдие, с вдъхновение, с чиста любов, с твърда вяра, с неугасваща надежда за победа и с огромен спортен талант написа най-красивата българска футболна приказка, искаме да кажем:

    Щастливи сме, че сме твои съвременници! Желаем ти от сърце здраве, нови победи в живота и нови срещи със Смолян и Родопите,” се казва още в поздравителния адрес на Мелемов до Камата.  

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини