Смолян и гръцкият регион Източна Македония и Тракия с общи проекти за подпомагане на малкия и средния бизнес

На поредната работна среща вчера в Областната администрация в Смолян бяха обсъдени възможностите за партньорство по програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България 2014-2020г.

Програмата предвижда подобряване на системите за подпомагане на стартиращи и вече съществуващи малки и средни предприятия. Представителите на двете страни решиха да се изготви обща концепция между двата региона, като всяка от тях сподели своите идеи и предложения за сфери на дейност, в които може да се реализира партньорство, така, че да се постигне максимална полза за подпомагане на бизнеса.

Коментирани бяха сходствата и различията между природните и социално-икономически условия в двата региона, силните и слаби страни на бизнес средата.

На база на допирните точки бяха планирани взаимните проектни предложения, с цел и двете страни да имат ефективна полза. Всички участници в срещата единодушно приеха да се разшири партньорството в бъдещи проекти , като се сътрудничи със стопански камари, общини, други региони от двете страни, образователни институции.

Набелязаха се основните теми за съгласуване и срокове за установяване на контакт за последващи действия.

СмолянБГвести.нет

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини