"Рено" показа предвестник на следващия "Меган"

"Рено" обяви три световни премиери на автомобилното изложение в Женева, но именно дебютът на "Меган Купе Концепт" изненада приятно голяма част от публиката и не чак толкова приятно конкуренцията.


Основната причина за това, е че 80% от демонстрираното в студията ще намери пътя си до серийната версия на колата, която ще видим през есента на салона в Париж, информира "Автопрес 2001".

Сред останалите 20%, които няма да се появят на поточната линия, са впечатляващите врати на "Меган Купе Концепт", както и няколко други прекалено футуристични решения.

Основните габарити на представения модел са 4514 мм дължина, височина 1371 мм и ширина 1908 мм. Междуосието е 2749 мм, а теглото му 1310 кг.

Доколкото това има значение за концептуален автомобил - обемът на багажното отделение е 290 литра.

Студията е разполага с двулитров бензинов турбоагрегат с максимална мощност 200 к.с. и максимален въртящ момент от 280 Нм при 2600 об/мин.

Предавателната кутия на "Меган Купе Концепт" е шестстепенна механична, задвижването е на предните колела.

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 7,2 секунди, а емисиите на въглероден диоксид са 154 грама на километър. Средният разход на гориво от 6,5 литра на 100 километра е резултат и от интегрирането на stop-and-start система за автоматично гасене/стартиране на задвижващия агрегат.

Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини