Кои са мъжките и женските автомобили?

Forbes публикува поредния си рейтинг. Този път експертите се интересуват от това, какви автомобили си избират мъжете и жените.

Позициите в рейтинга се определят от количеството автомобили от определена марка, които за последната година са купени от представители на двата пола. Оказва се, че мъжете предпочитат скъпи и големи коли, на жените им се нравят по-достъпните като цена.
Според изданието, с най-голяма популярност сред мъжете се ползват автомобилите на марката Maybach. «Този модел е много скъп, а мъжете в него изглеждат много секси. Рядко жена би отказала да вечеря със собственика на такъв автомобил», – смятат експертите на Forbes.
Сред купувачите на немската кола, цената на която се колебае от 300 до 500 000 долара, са 95% от мъжете.

На второ място сред луксозните автомобили се нарежда Mercedes-Benz GL. Във Forbes са уверени, че това е най-мъжкият джип от луксозен клас. Това се потвърждава и от статистиката на купувачите – почти 91% от собствениците на този модел са мъже.
Моделът GL поразява не само със своите размери, но и с достъпност. В Америка може да бъде купен само за 54 хиляди долара, докато в Европа цената му достига до 136 хиляди долара.
Тройката на лидерите е за Lamborghini Gallardo. Сред собствениците на този модел делът на мъжете превишава 90%. На четвърто място – най-скъпият автомобил в рейтинга - Rolls-Royce Phantom, следван от Dodge Viper собственост на 89,87% от представителите на мъжкия пол.

Топ 10 на най-мъжките автомобили според Forbes
1. Maybach 57, 62
2. Mercedes-Benz GL-Class
3. Lamborghini Gallardo
4. Rolls-Royce Phantom
5. Dodge Viper
6. Mercedes-Benz G-Class
7. Ferrari F430
8. Cadillac Escalade ESV
9. BMW 6 Series
10. Aston Martin DBS

Представителките на слабия пол повече от всичко предпочитат компактни, изящни и не много скъпи модели. В списъка на «най-женските автомобили» на първо място е Honda Fit или по-известна като Jazz. 80,46% от купувачите на този модел са – девойки.
На второ място в списъка с коли, които се харесват на жените, следва Kia Spectra. Консерватизма, който излъчва този модел му позволява да не зависи от често променящата се автомобилна мода. Делът на жените потребителки на тази кола е 66,48%.
Челтната тройка заема и още един «кореец» - 64,28% от купувачите на Hyundai Elantra са представителки на чаровния пол. На четвърто място е един от най-модерните в момента (в България) «дамски» автомобили Toyota Yaris. Следва ги Nissan Versa.

Топ -10 на най-женските автомобили според Forbes
1. Honda Fit
2. Kia Spectra
3. Hyundai Elantra
4. Toyota Yaris
5. Nissan Versa
6. BMW Z4
7. Honda Pilot
8. Mazda CX-7
9. Hyundai Tiburon
10. Chrysler Pacifica


Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини