Ново поколение Mini Cooper

Настоящият Mini Cooper Convertible е първото поколение на този дизайн, като моделът се появи през 2004 година - три години след появата на оригиналния модел.

И след като през 2007 година се появи MK II Mini Cooper, феновете на открития вариант вече се чудят дали няма да се появи и обновена версия именно на кабриолета.

Според най-новите материали в чужди медии отговор вече има: новият открит Mini Cooper ще се появи през март 2009 година.

Настоящите произведени Mini Convertible ще стигнат за продажби поне до юли, като BMW не планира да произвежда повече.

И след като производството на следващото поколение на модела няма да започне до март следващата година, то изглежда, че в продължение на шест месеца моделът няма да се предлага. Както и при настоящия модел, бъдещият кабриолет ще се предлага с вграден автоматичен сгъваем покрив и отопляемо задно стъкло.

Очаква се не само открит стандартен Cooper, ами и Cooper S, поясняват от Auto Telegraaf. Все още предстои да се уточнят повече детайли за бъдещия модел, но с оглед на растящите цени на горивата и по-строгите емисии на отработени газове е много възможно да се появи и дизелов вариант.

Наскоро бе обявено, че Mini Cooper Convertible е един от по-добрите избори за малък кабриолет на европейския пазар по отношение на безопасността. Задните ролбари на модела защитиха пасажерите отзад по-добре в сравнение с всеки друг модел по време на теста.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини