Убиецът на BMW 3-Series

Infiniti е отскоро в Европа, като спортното луксозно поделение на Nissan се надява да се хареса на всички онези, които са отегчени от BMW. И така с новото купе G37 S търговските представители на Infiniti може да успеят да предложат точната формула, която да се противопостави на BMW 3-Series.

Разбира се, ако наистина се интересувате от автомобили може и да сте забелязали по улиците някое Coupe на Infiniti, въпреки че конкретно тук в България доминират засега SUV моделите FX35. Но за онези, които искат нещо малко по-различно, определено двувратият автомобил представлява доста успешна възможност да го постигнат. По отношение на дизайна може да се каже, че се забелязват изчистени линии, като контурите успяват да обединят спорните намерение с класическата дискретност. Именно нещо много японско и технично в детайлите, като задните светлини напомнят малко за спортния братовчед – Nissan GT-R. И за тези, на които им е пуснало от купетата на BMW или пък Mercedes Benz CLK, които могат да бъдат намерени навсякъде, то Infiniti определено си има своята атрактивност. Освен това като се изключи новият дизайн, реално в основата е доста приятният 350Z на Nissan.

Въпреки че е нещо ново за Европа, марката Infiniti е в Щатите от 1989 година, така че можете да сте сигурни, че тя съответно е наистина надеждна. В допълнение към това реално вие ще получите един относително ексклузивен модел, тъй като от Infiniti са реалисти по отношение на продажбите си. И докато колата да може спокойно да се опълчи на коли като BMW по отношение на удоволствие от каране и цена, то собствениците на съответните японски автомобили предпочитат да гледат на тях повече като на по-индивидуални – подобно на Maserati спрямо Porsche. Вероятно G37 S е най-привлекателният модел от гамата на Infiniti, който да може да бъде представен в Европа и то не само защото купето има по-малко директни опоненти спрямо седана и SUV моделите.

Конструиран на същата платформа като Nissan 350 Z, G37 S следва и принципа на предноразположен двигател със задвижване на задните колела. Както подсказва и името, в основата на всичко това е 3.7-литров V6 двигател, който предоставя 325 к.с., достатъчни за ускорение до 100 км/ч за около 5 секунди. Звукът също е доста приятен, като големите двойни ауспуси, от които наистина излиза мощно ръмжене. Интериорът е достатъчно изчистен, като при версиите, предназначени за Европа, ще се предлагат по-качествени материали. Не че има толкова за оплакване от варианта за Щатите. С оглед на факта, че това е японски автомобил и то относително скъп, не е изненадващо, че има доста технологични джаджи, с които моделът да се различава от своите конкуренти. В случая на G37 S това е системата Four-Wheel Active Steer, която допълнително намества задните колела, за да се подобри маневреността и стабилността при високи скорости.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини