Scorpion произвежда сам водород

Компания, базирана в Тексас, в момента работи върху развиването на нов спортен автомобил, който се движи с водород и връща разход на гориво от 6.25 л/100 км.

Новата кола е наречена Scorpion и въпреки че ползва водород, е задвижвана от конвенционален двигател с вътрешно горене и има своята нужда от бензин. Подобно на новия седан Hydrogen 7, Scorpion притежава нормален бензинов агрегат, който в модифициран, за да може да бъде ползван и за бензин, и за водород.

Колата е създание на базирания в Тексас Ronn Motor Company (RMC) и вече се произвежда, въпреки че първите бройки ще достигнат до своите собственици едва през октомври.

Мощността идва от 3.5-литров V6 двигател на Honda, куплиран с шестстепенна ръчна трансмисия (ще се предлага и автоматична от следващата година). Инженерите е трябвало да инсталират специална система за впръскване на горивото със специални инжектори за водородното гориво. Освен това има и система директно в автомобила за произвеждането на горивото.

Водородното гориво се получава от рушащи се водни молекули, идващи от малък резервоар с вода, което означава, че не е нужно в самата кола да се държи доста избухливото гориво.

Хубавото е, че не е нужно да се разчита и на водородни станции. Иначе системата за получаване на водород е развита съвместно с компанията Hydrorunner и работи чрез елетролиза на вода, използвайки мощност, генерирана от електрическата система в колата (алтернатор/генератор).

Колата ползва комбинация от бензин и водород, но тъй като няма въглерод във водорода, то има много малки емисии на СО2.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини