Porsche Panamera - Нова компютърна графика

Независимо дали ви харесва или не, но новият Porsche Panamera ще се появи по улиците от 2009 година, като от него се очаква да промени баланса на силите на пазара за спортни седани. След страхотния успех на Cayenne, мениджърите на Porsche решиха да сложат логото на марката и върху четириврат седан. Според най-новите данни чакането за колата може да е дори по-малко от година.

Според Auto Telegraaf Panamera официално ще влезе в производство през април следващата година, а иначе ще направи световния си дебют по време на автомобилното изложение в Женева месец по-рано. Porsche ще могат да произвеждат по 26 00 бройки годишно, но в действително планират първоначално да се придържат към 20 000 бройки.

Panamera ще бъде голям автомобил, дълъг повече от пет метра и поне два метра широк с тегло от около 1800 кг. Porsche ще предлагат Panamera с три вида двигатели – 3.6-литров V6 с мощност от 300 к.с., 4.8-литров V8 с мощност от 405 к.с. и 4.8-литров турбо вариант с мощност от 520 к.с.

Базовите цени ще започнат от 80 000 евро за V6 версията със задвижване на задните колела, но ще достигат до 125 000 евро за турбо версията със задвижване на четирите колела. Продажбите ще започнат малко след дебюта на автомобила в Женева догодина, но първоначално ще се предлагат само моделите с V8 агрегат. За V6 версиите ще трябва да се изчака поне до 2010 година. От 2011 година пък трябва да се предлага и дългоочакваният хибриден модел.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини