4 e повече от 2! Porsche Carrera 4

Изминаха около 20 години, откакто Porsche добави и Carrera 4 към гамата на 911. Оттогава този модел е нещо като евъргрийн в гамата на компанията, като предлага на водача малко повече сигурност и сцепление на пътя, когато условията на пътя не са идеални. Сега вече има автомобилът може да се похвали със системата за задвижване на четирите колела от 911 Turbo, както и серия подобрения, заимствани от най-новата Carrera2.

„Нежна революция" е единственият начин, по който може да бъде описан новият 911, въпреки че моделите Carrera 4 вече са по-лесни за различаване в сравнение със своите предшественици благодарение на червената ивица, която свърза задните фарове. Carrera 4 освен това получава 44-милиметрова по-широка следа в сравнение с моделите със задвижване на четирите колела. Стилистичните промени от Carrera 2 – каквито са новите брони, огледала, колела и светлини – са пренесени и в модела със задвижване на четирите колела. Това включва и дневните LED светлини, разположени над променените въздухозаборници в предницата.

Отвътре Carrera 4 не се различава от стандартната 911, което означава, че каросерията е добре оформена с преобладаващи приятни за допир повърхности и материали. Системата за инфотейнмънт (информация плюс забавление) е видимо подобрена за този модел, като водачът има серия възможности за контролирането й. Това включва дори и екран, интуитивен на докосване, както и разпознаване на глас. Няма как да не се мине без входове за MP3 и USB, а има и няколко начина за включване на мобилен телефон.

Преминаването от система за задвижване на задните колела към такава за задвижване и на четирите струва към 5300 евро, което означава, че един модел със задвижване 4х4 би струвал над 82 000 евро. Освен задвижването на четирите колела, новият модел може да се похвали и с диференциал с ограничено приплъзване, като всичко това е стандартно. Най-горе в йерархията е Carrera 4 S, с която цената скача с повече от 10 000 евро, с което цената доближава 92 000 евро. Ако предпочитате да няма педал за съединителя, то се предлага новата PDK трансмисия с два съединителя, която би излязла към 3500 евро. В интерес на истината би било трудно да не се спрем и върху Sport Chrono Package Plu, който увеличава параметрите, които водачът може да променя. Освен това позволява използването на система launch control, която е повече от впечатляваща, когато е комбинирана с PDK трансмисия.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини