BMW X1 Concept - дебют

Концептуалният Х1 на BMW ще направи дебюта си като прототип след само няколко дни по време на автомобилното изложение в Париж. Немският автомобилен производител даже представи видео тийзър, с който допълнително да нажежи атмосферата около бъдещия модел.
Въпреки че видеото не дава много информация за предстоящия прототип - който по-скоро е почти готов за серийно производство модел, отколкото просто дизайнерска студия - но поне намеква до известна степен как би трябвало да изглежда малкият SUV, който по-скоро ще бъде кросоувър...

Както се виждаше и от предишни шпионски снимки, новият Х1 вероятно ще заимства доста от дизайнерския език на BMW X6 - особено от задното оформление на В-колоната. Именно там се намира така известната извивка на Хофмайстер, която е запазена марка на марката от край време (В завода в Мюнхен даже парапетите били оформени, напомняйки за този дизайнерски елемент). И въпреки че Х6 реално притежава до голяма степен формата на купе, то Х1 ще предлага предостатъчно пространство за пътниците отзад. Багажното пространство също няма да пострада от това.

Х1 се очаква да се появи на пазара през 2010 година - с постоянно задвижване на четирите колела. По размери пък се очаква моделът да бъде близо до RAV4 на Toyota. Принципно е много възможно моделът да споделя някои общи черти и с предстоящия SUV модел на Mini.

Останалите детайли около модела до голяма степен си остават мистерия, въпреки че мнозина прогнозират, че задвижващите системи ще бъдат същите като тези при 1-Series. Повече информация и истински снимки на X1 Concept трябва най-накрая да се появят по време на автошоуто в Париж идната седмица.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини