VOLVO XC60 за пръв път в Пловдив

Най-красивото и най-безопасното Volvo, създавано някога, може да бъде видяно предпремиерно по време на Автомобилния салон в рамките на пловдивския панаир. Новото Volvo XC60 се радва на изключително голям интерес, като квотата му за тази година у нас е вече продадена.

Кросоувърът на Volvo съчетава модерен скандинавски интериор и богатство от технологични иновации. При него характерните XC-черти са „напомпaни" още повече, за да създадат едно здраво стъпило на земята атлетично тяло, комбинирано с висок клиренс и масивни гуми. Плавните му линии очертават спортната харизма на едно елегантно купе.

Поредният шведски шедьовър е със забележителна конструкция. Той е здраво направен, за да се справя с всякакви условия на експлоатация. Каросерията му притежава изключителна устойчивост на усукване, а спортното му шаси осигурява точен контрол върху колата и минимизира тенденциите към обръщане дори и в трудни условия на шофиране. В новото Volvo XC60 тежестта е оптимално разпределена между предните и задните оси, което допринася за добро равновесие и сцепление. Напречно монтираният двигател и задвижването на всичките колела (All Wheel Drive с Instant TractionTM) подпомагат още повече контрола и гладкото движение.

Скандинавският кросоувър предлага много високо ниво и на активна сигурност. В него за първи път, като стандартно оборудване, е внедрена спирачната система City Safety. Тя помага на водача да избегне или намали последствията от типичните за градския трафик и опашките от автомобили нискоскоростни сблъсъци. Ако автомобилът е на път да се удари в превозното средство отпред и водачът не реагира, спирачките се активират сами. В новото Volvo XC60 е налице и усъвършенствана функция за увеличаване на стабилността – DSTC. Освен това, на разположение като опция са и редица други функции, сред които и най-новата система за стабилност при теглене на каравана – Trailer Stability Assist (TSA), както и стандартно монтираната Система за контрол при спускане - Hill Discent Control (HDC).

Новото Volvo XC60 се предлага с три разновидни двигателя - шестцилиндров бензинов с удивителните 285 конски сили и два дизелови с мощност 163 и 185 к.с.

Двигателите на новото Волво XC60 са комбинирани с 6-степенна скоростна кутия, механична или автоматична със системата Geartronic. Шестата предавка предоставя възможност за спокойно, икономично шофиране. Интересно е, че Geartronic позволява предавките да се сменят и ръчно, ако шофьорът предпочита по-спортен стил на каране, или ако иска да задържи колата на дадена скорост.

Новото Volvo XC60 успешно се "гмурва" в един изключително динамичен сегмент. Официалната му премиера в България ще се състои през ноември, но квотата до края на годината е вече продадена.

VOLVO C30
Volvo C30 е разработен по неповторим скандинавски дизайн, който излъчва приятен емоционален заряд. Моделът се разпознава отдалеч със своя спортно елегантен вид и най-вече с впечатляващата си задна част. Динамичната предница, ниските фарове, широката решетка и ясно изразените калници придават на C30 устремен вид.

Volvo C30 се предлага с богата гама от четири или петцилиндрови бензинови и дизелови агрегати, които са много пъргави, икономични и приятелски настроени към околната среда. Най-мощният двигател е Т5 с мощност 230 конски сили. С него ускорението от 0 до 100 км/ч отнема не повече от 7 секунди. Удивително нали?

VOLVO S60
Код 8 на Volvo S60 е най-горещото шведско предложение тази есен. Само сега феновете на Volvo имат възможност да закупят този автомобил с 8% отстъпка - само за 47 288 лв. с ДДС. С него те ще получат и редица безплатни екстри като спортна кожена тапицерия, система за почистване на фаровете, хромирани дръжки на вратите и лайсна на капака на багажника, специални стелки, Bi-Xenon светлини, алуминиеви джанти и отопляеми предни седалки.

VOLVO C70
Volvo C70 е първият открит автомобил в премиум сегмента, който едновременно разполага с твърд покрив и достатъчно пространство за 4 човека. Купе – кабриолетът на Volvo носи белезите на най-новите и модерни дизайнерски характеристики, вдъхновени от скандинавските традиции.

Редица нововъведения, някои от които се срещат за пръв път на пазара на открити автомобили, издигат Volvo C70 на едно различно ниво. Впечатляваща е високата технология на твърдия покрив от 3 части, разработена съвместно с дизайнерското студио Пининфарина. Благодарение на нея, за по-малко от 30 секунди, Volvo C70 се превръща от елегантно купе в секси кабриолет.

Автомобилът поставя нови стандарти и по отношение на активната и пасивната безопасност при кабриолетите. Уникална, например, е монтираната във вратите Въздушна завеса (IC), която в случай на активиране се издува нагоре. За автомобил от такъв клас озвучителната система е от изключителна важност. Затова Volvo C70 може да се похвали с една от най-добрите аудио система за сериен автомобил в света – Dolby Pro Logic II Surround с 12 високоговорителя и мощност от спиращите дъха 910 W!

VOLVO XC90
Volvo XC90 е първият автомобил с висока проходимост на Volvo Car Corporation. Той впечатлява с непреходен скандинавски дизайн, просторен и комфортен интериор, иновативни системи за активна и пасивна безопасност и богато стандартно оборудване. Фабрично моделът се предлага с 6+1 места.

Още с появата си на пазара Volvo XC90 предизвика истинска сензация и завоюва редица награди. С авантюристичния си дух и с агресивния си външен вид автомобилът спечели много фенове в целия свят. Това не се е променило и до ден днешен. Доказателство за това е, че XC90 е най-продаваният модел на Volvo.

Volvo XC90 се предлага с три разновидни двигателя. Почитателите на мощните автомобили се спират на бензиновия осемцилиндров двигател, който е с удивителните 315 конски сили. По-спокойните натури предпочитат шестцилиндровия мотор с 238 конски сили. А изборът на улегналите хора е високотехнологичния дизелов двигател, който е със 185 конски сили.

По време на панаира в Пловдив Volvo XC90 ще се предлага на „екстремна" цена. Всеки желаещ да закупи този автомобил ще получи подарък – специален набор от опции на стойност 11 420 лв. (с включен ДДС). Пакетът включва активни Bi-Xenon светлини, система за почистване на фаровете, специална кожена тапицерия, ел. шофьорска и пасажерска седалки с памет, 18" алуминиеви джанти, сребристи релси на покрива, контрол на паркиране и инструментално табло. Неустоимата оферта се допълва и от възможността за ползване на данъчен кредит.

Източник: auto-press.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини