McLaren Mercedes SLR 722 S - показан на живо

Да кажем, че сте собственик на Mclaren Mercedes SLR… примерно. И да кажем, че смятате, че не ви достига мощност... В такъв случай Mercedes правят точната кола за вас.
Наречен SLR 722 S, най-новият Mclaren Mercedes Roadster направи своя официален дебют по време на автомобилното изложение в Париж, което започна миналата седмица. SLR 722 S е наречен така заради модела SLR от 50-те години, с който Стърлинг Мос и Денис Дженкинсън спечелиха надпреварата Миле Миля. Съответно моделът е бил със стартов номер 722.



Конструиран на ръка във фабриката на AMG в Афалтербах, Германия, 5.5-литровият V8 с компресор притежава мощност от 641 к.с. и въртящ момент от 820 Нм. Това означава, че автомобилът може да ускори до 100 км/ч за 3.7 секунди. 200 км/ч се достигат пък за 10.6 секунди. Максималната скорост достига... 333 км/ч. Ако карате със свален покрив по магистралата с подобна скорост... може само да се каже, че няма да бъдете доволни от прическата си, като слезете от колата си.



Окачването е по-ниско с 10 мм, а и е по-твърдо в сравнение с това при стандартния McLaren SLR. Като се изключат две алуминиеви рами, каросерията до голяма степен е изработена само от въглеродни влакна. За да можете да намалявате от гореспоменатите чудовищни скорости, са инсталирани огромни червени апаратчета с карбоново-керамични спирачки в 19-инчовите колела. Има и въздушна спирачка в задния спойлер.

Все пак такъв автомобил си заслужава да изглежда отвътре така, както и отвън. Затова 722 е оборудван отвътре със седалки от кожа и Alcantara, трансмисия с педалчета зад волана, двузонов climate control, сателитна навигационна система, както и озвучителна система от Bose. И за да бъде всичко изключително има доста сиви карбонови елементи. Логото 722 пък е бродирано с червено на подглавниците на седалките.



Суперспортният открит модел ще се произведе в само 150 бройки, които ще бъдат сглобени в работилницата на тима от Формула 1 в Уокинг. Моделът ще се предлага от 1 януари 2009 година. Така ако си го поръчате, ще можете да се чувствате зад волана като Люис Хамилтън...
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини