Над 80 деца с увреждания и родители се включиха в празника на открито край Смолянските езера

Изображение 1 от 6

    Празник сред природата за децата с увреждания се проведе край параклиса „Свети Дух“ до Смолянските  езера.

    За четвърто поред лято Младежката доброволческа организация „Чисти сърца“  и Съюза на инвалидите в Смолян организираха празника на открито под наслов „Творим и спортуваме заедно“ и в него се включиха над  80 деца и родители. Тази година  празникът бе подкрепен от община Смолян по проект  към Програмата за младежки дейности.

    Идеята за излет в планината на деца с увреждания  възникна преди време  от доброволците от „Чисти сърца“ , които веднага  бяха  подкрепени  от Съюза на инвалидите и от Европейския информационен център „Европа Директно“ в Смолян, в последствие се включиха и дарители. За всички участници в планинското приключение имаше курбан и вкусни сусамови питки от ресторант „Чевермето“  на Пампорово, а транспортната фирма на Албен Чавдаров осигури транспорта и почерпи всички със сладолед.

    Децата получиха подаръци- книжки  „Оцвети Европа“, волейболни топки, играчки и лакомства. Всички бяха изненадани от появата на Захаринка Славчева, председател на Съюза на инвалидите, която напусна за няколко часа болничното легло в Смолянската болница, за да дойде при малките си приятели. Славчева благодари на всички дарители, както и на доброволците от „Чисти сърца“, които вече 6 години работят съвместно със Съюза на инвалидите в Смолян, а  проявата на Смолянските езера е 18-а по ред.

    Във веселата част участваха и самодейци от Съюза на инвалидите и акордеонистът Никола Романов, както и някои от малките гости, които се включиха в музикалните изпълнения.

    Да споделят празника на децата сред природата бе част от екипа на „Европа Директно“ – Таня Люнчева и Тони Николова, които подариха на всички книжки за оцветяване.  Събитие бе снимано от ръководителя на младежкия Фотоклуб в Смолян  Сашо Сарандалиев, който пое ангажимент да обучи желаещите деца на фотографското изкуство, а след това да се създаде и изложба.  По време на празника се роди и инициативата децата да подготвят и отпечатат брошура „Избираме правилния начин на живот“ .

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини