Смолянският клуб "Райдърс Юнайтед" спечели отборно Държавния шампионат по планинско колоездене

Изображение 1 от 6

    След двегодишно прекъсване в Пампорово и Чепеларе се проведе Държавният личен и отборен шампионат по планинско колоездене. В надпреварите се включиха десетки колоездачи от цяла България, а конкуренцията беше на високо ниво. 
    Домакин на екстремните дисциплини форкрос и спускане в съботния и неделния ден беше Велопарк Пампорово с отлично подготвени трасета. Състезанието по форкрос на 23 юли беше много атрактивно, а крайния резултат не беше ясен до последния момент. След няколко оспорвани битки по изключително трудното и технично трасе, първи финалната линия пресече Никола Христов от "Райдърс Юнайтед" и се поздрави с шампионската титла. След него се наредиха Димитър Мънев, Димитър Гайдов и Станимир Меразчиев. Отборно победител във форкроса е Смолянският клуб "Райдърс Юнайтед". 
    В неделя в Пампорово се проведоха и финалите по спускане. В състезанието се включиха 60 от най-добрите родни състезатели, които се бориха за националните титли във всички възрастови категории. Шампион по спускане в категория мъже елит за 2016-та е Стивиан Гатев от Севлиево, който успя да премине по скоростното 1800 м трасе за време 2:21:08 минути. Само на 81 стотни след него остана варненецът Младен Славчев, следван от Мартин Ненчев от Плевен. 
    При ветераните над 30 години победител е Димитър Гайдов, финалите при юношите спечели Валентин Иванов, сред жените най-добра е Виктория Гончева, а при най-младите - момчета 12-14 години се отличи Йордан Анчев. Отборно първото място отново е за клуб "Райдърс Юнайтед". 

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини