С хилядолетния обичай „Среде лято”, Мугла посрещна традиционния си празник

Изображение 1 от 4

    И тази година Мугла отбеляза традиционните си празници Среде лято и Среща – събор. Зам-кметът Венера Аръчкова поздрави жителите и гостите на селото, което е с уникална природа и здрави родови корени. „Връщайте се по-често в родното си място, защото родопчанинът почита своя род и родина. Нека традициите продължават и духът да не угасва. Весел празник”, пожела в словото си Аръчкова и откри празника.

    Кметицата на селото Даниела Кубинска също поздрави съселяните си и гостите на празника.

    "Ние сме богати с културата и с историческото наследство, тук всичко е неповторимо", посочи кметицата и припомни, че самодейците от местното читалище „Георги Сава Раковски” са печелили множество награди - регионални и национални, и са запазената марка на Мугла.

    Съборът продължи с концерт, с участието на битов колектив и вокална група към читалището. За празничното настроение на хората се погрижи и оркестър „ Родопско настроение” , а за тийнейджърите имаше и дискотека под звездите. Няколко дни по-рано, на 2 август беше представен традиционния за местните обичай „Среде лето”, със специалното участие на хор за автентично пеене към читалище „Г.С.Раковски- 1947 г.” -с. Мугла

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини