Хърватският суперкар би Tesla и LaFerrari (видео)

Хърватската компания Rimac Automobili представи своя електрически спорткар Concept One преди пет години, но чак сега достигна до стадий за серийно производство. Вярно, планираната серия е от едва осем автомобила, като всеки от тях ще се продава на цена от 900 000 евро.

Основателят на компанията Мате Римак обясни дългия срок по създаването на автомобила с това, че не е искал да използва готова схема, а да направи електромобила на 21 век. И явно е успял, защото във видеото по-долу се вижда какво може хърватската кола, когато се изправи "рамо до рамо" с всепризнати конкуренти.

Драг състезанието е между въпросния хърватски суперкар, най-мощната Tesla Model S P90D, както и суперхибрида Ferrari LaFerrari. Rimac Concept One е снабден с четири електромотора, системната мощност на които е 1 088 конски сили. Умопомрачаващ е и максималният въртящ момент на автомобила, който е 1 600 Нм.

Силовият тракт се захранва от акумулаторен блок с капацитет 92 киловат часа. Всичко това позволява на хърватската кола да ускорява от 0 до 100 км/ч. за 2.6 секунди, а максималната и скорост е 305 км/ч. Rimac Concept One тежи 1850 килограма.

Още нещо любопитно, което ще ви припомним, е, че салонът на Rimac Concept One е изработен от българската тунинг фирма Vilner. Вижте на какво е способна изцяло електрическата хърватска кола.

Източник: fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини