11 °C

Басейнът в Смолян отвори врати за посетители, цените са повече от достъпни

Изображение 1 от 6

   Басейн като слънце отвори врати след основен ремонт в Смолян, след като повече от 20 години жителите на областния град нямаха закрита база за плувни спортове.

  От днес, 5 октомври, съоръжението ще посреща на повече от приемливи цени всички малки и големи любители на спорта, както и отбори за състезания. Плувният басейн в града е направен по европейски стандарт ,съгласно изискванията на FINA – Международната федерация за плувни спортове със седалище в Лозана, Швейцария. Той е с размери 25м на 12.5м, с пет коридора. Така базата в Смолян ще даде възможност за провеждането на различни по ранг състезания и турнири, като ще осигури на града една модерна база за развитието на професионалния и аматьорски спорт.

  Работното време започва от 10.00 ч. и до 20.00 ч. в басейна ще могат да плуват всички желаещи, като децата ще ползват съоръжението по график от 16ч до 18 часа, като ще плуват в три коридора, а останалите ще са за свободно плуващи граждани .  За деца и ученици до 18-годишна възраст свободно плуващи цената е два лева на час, а ако си закупят абонаментна карта тя ще бъде 20 лева за 20 плувания, което парви по 1 лев на час, реално е 50 % намаление за облекчение бюджета на децата и на родителите. За граждани над 18 години таксата за плуване на час е 5 лева, но ако си закупят абонаментна карта за 20 плувания от по 1 час, тя ще струва 70 лева, също с отстъпка за гражданите, обясни Христо Богомилов - главен експерт в администрацията. Могат да се ползват картите, които са били закупени за басейна в VII СУ „Отец Паисий”.

  Общината няма да търси печалба от басейна, а средствата от входната такса ще се ползват за неговата поддръжка, обяви Мелемов. Цялото общинско ръководство и граждани разгледаха новия и модерен басейн, а хората поздравиха Мелемов за новата и модерна придобивка.

  Кметът Мелемов от своя страна пък благодари на премиера Борисов и Правителството за отпуснатите около 2 млн.лв., с които напълно се обнови и ремонтира спортното съоръжение. Изцяло е реконструиран самият басейн, таванът на сградата, както и подовите настилки. Ремонтирани са съществуващите трибуни, поставени са нови седалки и парапети. Подменени са всички инсталации в басейна и останалите помещения. Обновена е вентилационната система и цялата електрическа инсталация, водопроводната и канализационната мрежа, а специална роботна система ще почисва всяка вечер водата в съоръжението, като има и допълнително външна почистваща система. За да не се ползва басейна като тоалетна, ще бъдат слагани специални оцветители във водата, което ще накара ползващите да се чувстват неудобно, ако злоупотребят, още повече, че комплексът разполага с перфектни санитарни възли.

  Щиляна Чакърова

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 23.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Изразете по подходящ начин благодарността си към хората, които ви помагат. И вие, като всеки друг заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Ще получите това, към което се стремите. Благоприятно развитие на здравословен проблем, ваш или на близък човек.
  23.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се изкушавайте от разпространението на клюки и каквито и да било интриги. Напълно контролирате положението и не е нужно да се забърквате в сплетни. Послушайте съветите на ваш близък и не се доверявайте на прекалено усърден доброжелател. За някои от вас се открива възможност за избор, към който винаги сте се стремили.
  23.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Положителна оценка за работата ви с хората, нуждаещи се от вас. Всичко това ще ви носи дивиденти, от които предстои да се възползвате. И занапред ще бъдете лидер на онези, които ви вярват и се вслушват в съветите ви. Амбициите ви са и за много повече. Работете и ще успеете.
  23.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ви предстои важна среща, за която трябва добре да се подготвите. Не оставяйте нещата на случайността, защото това може да ви изиграе лоша шега. В личен план ще останете много доволни от нещо, което партньорът ви е направил специално за вас. Посветете му част от времето си, тъй като със сигурност го заслужава.
  23.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят ще ви предложи вълнения и силни емоции. Ще останете приятно изненадани от човек, когото малко познават, но с добро отношение към вас. Подкрепата му ще ви мотивира да продължите усърдно в своята посока. Ако сте във ваканция ви очакват безгрижно време и много развлечения.
  23.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят е прекрасен за нови запознанства. Не се колебайте да говорите открито. Чарът ви е неустоим и дори да не прецените правилно ситуацията ще ви бъде простено. Не се увличайте в безсмислени спорове и не отдавайте твърде голямо значение на дреболиите.
  23.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
  23.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Толерантността и способността ви да разбирате човешката болка ще ви помогнат да се справите в деликатна ситуация. Ще се развълнувате от изненадата, която ви е приготвил скъп на сърцето ви човек. Любовно обяснение ще ви накара да се почувствате значими за някого и ще изпълни душата ви с нежни трепети.
  23.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
  23.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ръководейки се от разума и желанията си, ще постигнете повече. Ще изберете това, което преценявате като най-добро за вас и няма да сбъркате. Не пропилявайте времето си да убеждавате някого в правотата на мислите си, погрижете се за себе си, но и не оставяйте у другите усещане за отчужденост.
  23.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Всички около вас имат не по-малка нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения. Мислете преди да обещавате, дали сте в състояние да ги изпълните. Бъдете искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви, фалша не е вашия стил. И без да се оправдавате, поемете отговорността за постъпките си.
  23.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С деликатното си поведение ще си спечелите приятели и ще насочите развитието на натоварваща ситуация в положителна насока. Повече слушайте, по-малко говорете и се отнасяйте с уважение към мнението на хората около себе си. Ще срещате подкрепа от партньора си.
  23.09.2019
  Последни новини