Американски хеликоптери нанесоха удари в Либия

Американските военноморски части използваха бойни хеликоптери AH-1W Super Cobra, за да нанесат удари по позиции на терористи на ДАЕШ("Ислямска държава") в либийския град Сирт. Това обявиха от ВМС на САЩ, цитирани от "Франс прес".

Атаките - първите по рода си за последните два месеца, които са потвърдени, са извършени през нощта от американския кораб USS San Antonio.

В съобщение на базираните в Неапол, Южна Италия, американски сили се отбелязва, че хеликоптерите са нанесли "прецизни въздушни удари" по време на бойни операции в Сирт, където терористи от ДАЕШ създадоха база през 2015 година.

Военноморските сили на САЩ в Европа не разкриват подробности за мащаба, мишените и резултата от атаките, които са част от започнала през август операция на САЩ за изтласкване на групировката от града.

Стотици въздушни атаки са извършени, но за последно беше потвърдено за операция с подобни хеликоптери в края на август. Тогава Пентагонът прогнозираше, че намесата в битката за Сирт ще продължи "седмици, а не месеци".

Според данни на САЩ от август около 1000 терористи има в Либия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини