На семинар в Смолян на живо демонстрираха как да се защитим от хакери

Изображение 1 от 2

    България взима сериозни мерки по отношение на киберзащитата, доказателство, за което са предприетите действия през 2016-та година от страна на Президента и Министерски съвет. Това каза заместник-областният управител Андриян Петров, който участва в семинара за киберсигурността, чийто домакин днес беше областната администрация в Смолян.

    България е една от малкото страни в Европа, които вече имат стратегия за киберсигурността и киберпространството, изградена на базата на опита, натрупан през последните години от млади ИТ-специалисти. Темата ще става все по-актуална, така както и живота ни все повече е свързан с киберпространството, каза в заключение Петров и допълни, че Областна управа винаги е готова да подкрепи подобен род практики и обучения, като пожела успешна и ползотворна работа на форума.

    Обучението има за цел да подготви бизнеса, НПО сектора, образователните институции и администрациите за предизвикателствата, които се изправят пред нас в ерата на информационните технологии. Това е своеобразен бърз курс за защита срещу посегателства над информацията, която се обменя ежедневно с банки, доставчици, клиенти и институции, приятели и пр.

    В рамките на днешния форум бяха засегнати въпроси, свързани със сериозността на заплахата от хакерите, които се превърнаха в най-опасните престъпници, антивирусната защита и възможностите на едно антивирусно приложение. Бяха направени и демонстрации за възможностите за отказване на кибер-престъпниците да атакуват, още преди да са започнали

    Криптовируси, фишинг, троянци и начини за действие и защита също бяха част от темите, засегнати на форума, който се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и в Плевен, Велико Търново, Търговище, Нова Загора и Казанлък. .

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини