Двама съдии отказаха да съдят шеф на антимафиоти

Двама магистрати от Старозагорския окръжен съд са си направили отвод по делото срещу шефа на сектора за борба с организираната престъпност в града Ивайло Димов.

Това съобщи пред БНР единият от адвокатите на антимафиот №1 в Стара Загора -  Валентин Димитров.

Ивайло Димов е обвиняем за престъпление по служба, извършено в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение и за престъпление против правосъдието - склоняване на прокурор да наруши свое служебно положение във връзка с правораздаването. Той се опитал да забави разследване срещу наркодилър, както и да осигури "по-специално отношение" към него. 

Миналата седмица спецзвено "Антикорупция" към прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу шефа на антимафиотите, но вече двама съдии са отказали да го гледат.

Единият магистрат е Татяна Гьонева от наказателното отделение, която е и говорител на Окръжния съд в Стара Загора, а другият е Пламен Златев – от гражданското отделение. 

В мотивите си съдия Гьонева посочва, че не иска да остави невярна представа за евентуална зависимост в процеса. 

Според адвокат Валентин Димитров най-вероятно всички магистрати от Старозагорския окръжен съд ще си направят отвод, тъй като свидетели по делото са окръжният прокурор Дичо Атанасов и председателят на Окръжния съд Красимир Георгиев, които всъщност са подали сигнала до ДАНС срещу Ивайло Димов.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини