Баба и дядо починаха от премръзване в Киселчово

Възрастни мъж и жена са намерени на 9 януари мъртви в дома си в смолянското село Киселчово. Сигналът за починалите 86 годишен дядо и 81 годишна баба е подаден снощи около 22 часа в полицията. Възрастните хора са намерени в къщата си около 18:40 ч. същия ден, а според направения от полицията оглед не са открити първоначални данни за насилствена смърт.  Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОД МВР и РУ-Смолян, както и екип на РС ПБЗН - Смолян. Двамата починали са транспортирани в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" в Смолян за извършване на аутопсия, заведено е досъдебно производство, което ще изясни причините за смъртта им.

Окръжна прокуратура – Смолян ръководи разследването по досъдебно производство, образувано днес за смъртта на възрастната двойка.
След получен сигнал от жители на селото, че няколко дни никой не ги е виждал, днес е започнало разследване по случая. При огледа на място не са открити следи от насилствени действия и основната версия, по която се работи е смърт, поради преохлаждане, съобщават от Прокуратурата.  
Незабавно е разпоредено извършването на аутопсия на двата трупа, при която също не се установяват следи от насилие.
Разследването продължава до изясняване на всички факти и обстоятелства, като към момента остава водеща версията за настъпила смърт поради измръзване. 

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини