От днес: Най-после започна извозването на снега от централни улици, спирки и важни обществени учреждения

    Ще има санкции за снегопочистващите фирми, едната от които е „Титан”, потвърди градоначалникът

    От днес започна извозването на сняг, защото според метеорологичната обстановка се очакват нови валежи от сняг, съобщи кметът Николай Мелемов. Задължително е колите да се движат с вериги. Не може автомобилите на градския транспорт да са без вериги в тази зимна обстановка, посочи за пример градоночалникът. Основен проблем при снегопочистването си остават паркираните автомобили. Хората не почистват и пред домовете си , заведенията и магазините. Общината няма как да се справи сама. На много места положението е изтървано и ще има санкции за снегопочистващите фирми, едната от които е „Титан”, посочи кметът на Смолян. Санкциите ще бъдат оповестени в края на месеца след като бъдат изготвени протоколите,допълва още кметът.

    Масово е недоволството на гражданите на Смолян от лошото, а в много райони на града и  липсващо от почистване на снежните преспи, натрупани от продължаващете валежи вече 10 дни. Ежедневно екипите на противопожарната служба в града получават сигнали с искане за техническа помощ. Най-много от тях са за издърпване на закъсали автомобили и пренасяне на болни от домовете до линейките. Има квартали, в които улиците са непроходими през последните дни заради многото паднал, но неизчистен сняг, поледица и дълбоки коловози.

    Тази сутрин отново по същата причина е поискана помощ от пожарната. На 18 януари около 05:30 ч. на РЦ 112 е получен сигнал за оказване на съдействие на ЦСМП за закъсала линейка на ул. „Изгрев“ в областния град. 

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини