Телефонен измамник откри как да мами кметове и депутати

Телефонен измамник взема пари като се представя за отец Иван. Той се обажда на всякакви хора, но предимно на по-заможни хора – кметове, дори депутати.

Човекът, който се представя за отец Иван, е Стоил Павлов. Той е на 35 години и е доста по-различен от други измамници – защото иска по-малко от 400 лева на удар. Причината – при толкова дребна сума измамникът знае, че властите няма да се занимават с него. Според Наказателния кодекс кражба под стойността на минималната работна заплата (бел. ред. – сега тя е 460 лева) е малозначителна и съответно правосъдната система не се занимава с такива случаи, въпреки че е възможно с натрупване т.е. при рецидив да бъдат откраднати много сериозни суми. 

Павлов заяви, че се обаждал на Гриша Ганчев, на кметовете на Широка лъка, на Белица. При случая с Ганчев искал пари за фалшива операция, а ловешкият бизнесмен изразил готовност да помогне. Измамникът е успял да излъже и кмета на Студентски град. Повечето хора имат желание и помагат, споделя пред Нова телевизия Павлов, който освен като отец Иван, се представя и за друг свещеник – отец Григорий. Така можеш да разбереш дали хората са добри, дали вярват, оправдава се Павлов. Аз съм добър, но не ме пускат до общината например, като кажа, че съм сирак – затова действам по "другата схема", добавя той. 

Най-голямата измама на Стоил Павлов е 4 000 лева. Той заявява, че никой не го е хванал за нея. Павлов все пак има присъда – 10 месеца в затвора в Бобов дол. Станало е доста случайно – опитал да вземе пари с измама от манастир, но полицейски патрул го засякал и след проверка го заловил. Павлов е задържан преди седмица и защото пробвал да измами кмета на Белица, но е освободен.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини