Майкрософт пусна Internet Explorer 8

След като преди няколко месеца от Майкрософт пуснаха бета версията на Internet Explorer 8, днес официално стартира Internet Explorer 8 RC1.
RC1 предлага редица подобрения, направени в резултат на обратната връзка и препоръки на софтуерни рзработчици, организации и потребители от цял свят.
Подобренията са основно в скоростта на работа на браузъра, стабилността и съвместимостта му.
RC1 предлага и усъвършенстван потребителския интерфейс, по-добра сигурност и по-добри възможности за запазване анонимността на потребителите.
Значително е намалено времето за стартиране на бразузъра, отваряне на нов таб или зареждането на страница. Потребителите могат по-лесно да се връщат на страници, които са посещавали, с новото Smart Address поле и подобреното Favorites поле. Те получават и предложения за резултати, базирани на това, което търсят в Enhanced Instant Search Box.
Браузърът още групира табове, за да синхронизира търсенето с начина, по който потребителите сърфират в интернет, и предоставя Accelerators и Web Slices, чрез които им осигурява непрекъснат и актуализиран достъп до страниците и услугите, които ползват всеки ден.
Internet Explorer 8 предлага повече защита срещу т. нар. "phishing" атаки с новия SmartScreen Filter. RC1 позволява на администраторите на уебсайтове да засичат и предотвратяват ClickJacking - зловредна техника за подмамване на потребителите да разкриват конфиденциална информация или да разрешават контрол върху компютъра си.
Добавени са и функционалности, които защитават анонимността на потребителите с подобрени възможности за изтриване на Browsing History.
InPrivate Browsing помага на потребителите да запазват своята анонимност локално на компютрите си, като не позволява записването на cookies, временни интернет файлове и история на посещенията. Опцията дава и възможност за контрол върху собствената онлайн анонимност, но позволява размяната на съдържание с трети страни.
Новият режим за съвместимост осигурява на потребителите безпроблемна работа със сайтове, без да се нарушава визуализацията или функционалността.
С новите функционалности за управление, включване и изключване на add-ons се подобрява контролът върху това какъв код работи в браузъра и лесно могат да изключват toolbars или спомагателни обекти, които причиняват нестабилност или нарушения в работата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини