Учителката Айша Фрейд убита при атаката в Лондон

Учителка и майка на две деца е сред тези, които умряха при терористично нападение в сряда в Лондон. Айша Фрейд, на 43, е работела като учител в Лондон и имаше семейство в испанския град Бетанзос.

Кметът на Бетанзос Рамон Гарсия Васкес потвърди смъртта на жената, като уточни, че е бил информиран много рано в четвъртък сутринта.

"Слуховете, които започнаха да се рапространяват снощи са тъжно верни", казва той за Guardian. "Аз не я познавам, но тя има две сестри, които работят на английското училище тук и други роднини в района. Това е трагедия."

Майкъл Фалън, секретарят по отбраната, каза за Радио 4 Today, че "работното предположение е, че атаката е свързана с ислямския тероризъм". Полицията е работила през нощта, каза той. Фалън заяви, че няма да изключи, че нападението е насочено от чужбина, но всички варианти се разследват. Полицията все още не разполага с достатъчно пълна представа за мъжа и неговите съучастници, които може или не може да са му помогали да подготви атаката.

Фалън твърди, че много хора ще отидат на работа както обикновено в Лондон тази сутрин, включително ученици на училищни екскурзии, и казва, че парламентът ще заседава както обикновено от 9.30. "Лондон е виждал това и преди".

Кметът на Лондон Садик Хан обяви бдение със свещи тази вечер в подкрепа на близките на загиналите. Той бе цитан да казва по-рано днес:

"Когато мислите за това, защо терористите искат да атакуват Лондон, то е, защото те мразят факта, че ние не просто се толерираме един друг - независимо дали сте християнин, мюсюлманин, евреин, хиндусист, сикх, будист, член на организирана вяра или не - ние се уважаваме, прегръщаме и приветстваме един друг. И това ще продължи."

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини