Лондонската полиция съобщи името на нападателя, атакувал парламента

"Халид Масуд е роден в Кент… По-рано е признаван за виновен в няколко престъпления, в това число притежаване на оръжие", се казва в заявлението на лондонската полиция.

Терористичната атака той извърши в 14.40 ч. местно време в сряда в едно от най-посещаваните от туристи места в Лондон. С колата си той помете хора по тротоарана моста Уестминстър, продължи до парламента, където бе спрян от полицаи. Масуд наръга с нож невъоръжения служител от охраната Кийт Палмър. Нападателят бе застрелян от друг, въоръжен служител от охраната.

Жертвите на атката са три, ранени те -40, като седем от тях в критично състояние.

В Бирнингам, откъдето е взета под наем колата за нападението, полицията претърси няколко адреси, като седем души са арестувани. Жена от комплекс в Бирмингам, който е многократно претърсван от антитерористичната полиция твърди, че мъртвият лондонски терорист е бил нейн съсед. 

Ивона Ромек, 45-годишна работничка във фабрика, на знаела името на нападателя, но го разпознала от кадрите по телевизията. Тя описва убиеца като баща, запален градинар, който живеел с младата си азиатската си жена и малко дете. "Бях толкова шокирана от всичко това. Те бяха приятно семейство. Той беше много спокоен", казва тя.

Семейството се преместило преди няколко месеца, около Коледа, без да се сбогуват. Къщата в момента има нови наематели, но е имало мащабен обиск снощи. "Имаше хеликоптер над сградата и мъже в бели костюми", разказва Ивона Ромек.

Халид Масуд не е в списъка на 3000-те потенциално опасни британци, склонни към с ислямизъм и терористични действия, които са под наблюдение във Великобритания.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини