Заповядайте на премиера! "Три сестри" на Чехов на сцената на Родопския драматичен театър

Изображение 1 от 6

    Тази вечер в зала 2 на Родопския драматичен театър смолянската публика ще види премиерния спектакъл "Три сестри" от Антон Павлович Чехов. Постановката е дипломна работа на Делян Илиев като режисьор. Участва почти целия актьорски състав на театъра, привлечени са много млади актьори.
    "Тази пиеса стои около мен цял живот, още от едно представление на големия Стоян Камбарев през 1998-а година в Театър "София" на тази пиеса, което беше  първия ми сериозен досег с театъра. И най-логичното нещо, което можех да си представя е с нея да се дипломирам", казва режисьорът Делян Илиев и допълва: "Нито пиесата на Чехов, като текст, нито нашия спектакъл, имат претенцията да бъдат разбрани на всяка цена от всеки. Нещата, които мен ме вълнуват са много близо до това, което стои като подводни пластове в този текст. Ние сме държали много да засилим нещата в текста, които като че ли звучат не просто актуално като време, ами актуално и като място, това е едно припокриване, което не е случайно и не е случайно, че поставяме тази пиеса точно тук - в Смолян."
    Според директора Румен Бечев, който също играе в спектакъла, постановката ще има доста добър отзвук, както отстрана на публиката, така и от страна на критиката. "В Смолян има много голяма нужда от точно такива представления, всички казват, че творбите на Чехов са много трудни за поставяне, но всъщност те са много човечни. Много ми се иска това да стане едно представление, за което да се говори дълго", каза още директорът на РДТ.
    Премиерните спектакли са на 11 и 12 април от 19 часа. Предвидено е представление и на 19 април. А на 29 април спектакълът ще гостува в София на сцената на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

    СмолянБгвести

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини