Смолянски деца обраха наградите на зоналния фестивал "Пусть всегда будет солнце"

    Талантливите смолянски деца отново обраха наградите в зоналния етап на Фестивала за руска поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце" през уикенда във Велинград. Оттам те се върнаха с общо 11 първи места и още куп награди.
    В категорията Мажоретни състави на първо място е ДГ "Слънце" - Смолян. В най-малката възрастова група, в категорията песен първото място отново е за вокалната формация на ДГ "Синчец". Първенец при индивидуалните изпълнители е Катерина Стойнева от ДГ "Слънце". В изпълнението на поези на руски език на първо място са Венислав Караилиев и Константин Милев от ДГ "Слънце". При танците пъбодители са малчуганите от ДГ "Синчец".
    Във възрастовата група 5-8 клас, журито впечатли с изпълнението си на поезия на руски език Кристина Калетджиева от ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" - Смолян. В категорията танц победители са децата от Танцово студио "Дъ уан" - група Джуниър двойки.
    Във възрастовата група 9-12 клас при танцьорите имаме две първи места и те са за Танцов състав "Родопчанче" и Танцово студио "Дъ уан" - група Тийн. В категорията песен първото място е за вокалната група при ПГИ "Карл Маркс" - Смолян, а в категорията поезия победител е Преслав Максимов от ППМГ "Васил Левски" - Смолян. Победителите в зоналния етап на фестивала ще представят Смолян на Националния фестивал "Пусть всегда будет солнце", който по традиция се провежда през септември в Казанлък.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини