Волейболната ни звезда Димитър Калчев се отдава на плажен волейбол,ще громи руснаци в Австрия

Изображение 1 от 4

    Най-успешният състезател на „Арда”-Кърджали,който този сезон попадна в идеалният отбор на Конференцията на Калифорния,САЩ -Димитър Калчев, ще се състезава в Европейското първенство по плажен волейбол до 22 години.Партньор ще му бъде волейболна надежда от София,с която той няма един изигран мач.Надява се обаче да се представи отлично в конкуренцията на руснаци и норвежци.Шампионатът ще се състои в Баден ,Австрия.

    Кърджалиецът Димитър Калчев е на 21 години и играе във волейболният тим на Калифорнийският щатски университет „Нортридж”.Тази година той бе определен за най-добър атлет на университета в конкуренцията от 500 състезатели от 20 вида спорт,включително и изключително популярните за Щатите американски футбол и бейзбол.Той е втори в класацията за най-добри изпълнители на сервиси.Миналата година е определен за първокурсник на годината.

    За сега Димитър Калчев се състезава сред аматьорите,но не крие амбицията да стане професионален състезател.Смята като завърши университета да си ангажира агент.Предпочита докато е млад да играе,въпреки,че веднага може да си намери работа по специалността.В това начинание го подкрепят най-близките-баща му,сестра му,баба му и дядо му.

      Димитър Калчев е роден в Кърджали през 1996 г.Завършил е Езиковата гимназия с английски и немски.Първите стъпки в спорта са свързани с тениса на маса.На 13г. започва занимания с волейбол.Агитират го треньорите Иван Бекриев и Веселин Тонков.Директорът на СУ”П.Р.Славейков”Милко Багдасаров го канел в „училището за шампиони” за да тренира в тамошната волейболна школа.Вместо това тимът на Езиковата с Димитър Калчев побеждава славейковци всяка година.

     На 15 години започва да играе при мъжете в „Арда”-Кърджали.Причината да го вземат е, че тренирал три пъти повече от своите съотборници в училище.Волейболистът на „Арда” Константин Митев го препоръчал на треньора Иван Халачев.Играе 4 години в кърджалийския тим.Претърпява операция,но тя не го отказва от спорта.

       За 4 месеца има 30 мача в университетския отбор.Най-успешният е срещу Чикаго Лайола.Има 31 точки и 60% успеваемост в атака.При това играе като посрещач.

    В момента Димитър Калчев е второкурсник,изучава финанси в „Нортридж”.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини