И пак от МВР: Заплатите не се увеличават – протестите остават

Протестът на полицаите, насрочен за 5 юли, ще се проведе въпреки проведените преговори между синдикалисти и ръководството на МВР.

Синдикалните организации искат повишаване на основните възнаграждения между 15 и 20%. 

Валентин Попов, председател на синдикалната организация на служителите в МВР, обяви, че по време на срещата днес е обсъден въпросът за предоставянето на униформено облекло и възможността за изплащане на паричната му равностойност. 

Дискутирани са били начините за преодоляване на съществуващите към момента разлики в заплащането на служителите, работещи на една и съща длъжност след влизането в сила от 1 февруари 2017 г. на Закона за изменение и допълнение на Закона за МВР. Синдикатите искат нов Закон за МВР, който да отмени реформата, проведена по времето при бившия вътрешен министър Румяна Бъчварова. Според тях именно по времето на Бъчварова са се появили големи диспропорции в заплащането. 

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е заявил, че ако зависи от него той има желание да вдигне веднага заплатите на служителите в МВР, но това не зависи само от него. 

Според Попов все пак темата за заплатите е била слабо засегната. 

Макар и синдикалистите да са твърдо решени протестът да се състои, бе отбелязано, че те остават отворени за преговори.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини