100 000 българи напират за US паспорти. Преглед на печата

"24 часа"

Шизофреникът, който тормози Мис България, се върна на държавна служба за две седмици

Опасният шизофреник Александър Атанасов е бил възстановен на работа в министерството на земеделието (МЗХГ), показа проверка на "24 часа". Това се е случило през август, след като е спечелил дело във Върховния административен съд срещу заповед за съкращаването му 2 г. по-рано.

43-годишният мъж нашумя точно преди 1 г., след като нападна семейството на Мис България за 1999 г. Елена Ангелова, която днес е адвокат.

"Стандарт"

ДПС би подкрепило вот на недоверие

Централният съвет на Движението за права и свободи задължава всички структури на партията да водят политика за демонтаж на коалицията с националистически партии. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг по време на годишното заседание на Централния съвет на партията. За осъществяване на тази цел те се задължават да използват всички позволени демократични, политически и парламентарни средства, включително вотове на недоверие към правителството.

"Монитор"

100 000 българи напират за US паспорти

Над 100 000 българи кандидатстват ежегодно подавайки си документите за участие в томболата за спечелване на зелена карта за САЩ, която на практика дава възможност за придобиване на американски паспорт впоследствие, пише в. "Монитор".

Същевременно бройката на спечелилите в лотарията в последните години е едва 1000-2000, т.е. едва един-двама от всеки сто мераклии се поздравяват с успех.

"Сега"

Автобусна фирма осъди АПИ заради греда убиец на пътя

Инцидентът през февруари в тунел "Ечемишка", при който загина жена, след като част от осветлението се откърти и се стовари върху автомобила, управляван от брат й, не е бил изолиран случай. Само седмици по-късно подобен инцидент се е случил преди тунел по пътя Асеновград - Бачково - с откъснала се желязна греда. За късмет този път пътниците са се отървали невредими. За втория случай не бе съобщено официално, а се разбра едва вчера от съдебно решение.

"Дума"

Георги Костов е злоупотребявал с власт

Злоупотреба с власт на бившия главен секретар на МВР Георги Костов констатира Върховният административен съд в свое определение от 31 октомври 2017 г. Според ВАС той е упражнил недопустим натиск за отстраняването на хора от ръководни постове в МВР. Той е целял неправомерни последици при използване на служебното си положение спрямо подчинените си служители, пише в определението.

"Капитал дейли"

ДПС ще "демонтира" националистите от властта

Натискът на ДПС за отстраняване от властта на "Обединените патриоти", който от движението оказват на ГЕРБ още от началото на сформирането на управляващата коалиция, но през последния месец прерастна в атака, беше официализиран от Централния съвет - най-висшия партиен орган след конгреса.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини