Облак на Huawei ще свърже стотици милиони автомобили

Huawei сключи дългосрочно партньорско споразумение с автомобилния концерн Groupe PSA, което предвижда съвместни разработки на технологии за свързани коли, съобщиха през седмицата от китайската компания.

Groupe PSA притежава брандове като Peugeot, Citroën, DS, Opel и Vauxhall. Концернът активно внедрява в автомобилите си напреднали технологии от рода на системи за обмен на данни през мобилни мрежи.

В рамките на споразумението с Huawei ще бъдат разработвани съвременни транспортни услуги на базата на модулна платформа за свързани автомобили CVMP (Connected Vehicle Modular Platform). Тя ще стъпи на IoT решението Huawei OceanConnect.

Очаква се CVMP платформата да стане достъпна за ползване по целия свят чрез публичния облак Huawei Cloud Family, в резултат на което към нея ще могат да се включат стотици милион автомобили.

Партньорството на Huawei и Groupe PSA ще способства за интегрирането развитие на сегмента на свързаните автомобили, умните домове, умните градове и други услуги, които правят живота на хората по-комфортен.

Според официалното изявление от Huawei, компанията се стреми да създаде съвършен свят на комуникации, в който свързаните устройства откриват неограничени възможности за хората. Партньорството с Groupe PSA е важна стъпка в реализацията на тази стратегия.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини