Шефът на Peugeot: Само хардкор "зелени" купуват е-коли

Карлос Таварес е шефът на PSA – втория най-голям автопроизводител в Европа.  След около година тази компания вероятно ще се слее с Fiat Chrysler, с което Таварес ще застане начело на четвъртия най-голям автопроизводител в света. И според него търсенето на електрически коли просто още не е на високо ниво.

„Продаваме нашите коли само на запалени фенове на зелената идея. Без субсидии е-пазарът ще колабира. На този етап борбата се състои в идеята колите с нулеви емисии да станат по-достъпни до 2025 г. За момента те не се харесват на по-прагматично настроените купувачи“, казва Таварес.  

Сливането между PSA с Fiat Chrysler ще включва 14 водещи автомарки, сред които Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Maserati и Jeeр.

Според Таварес сред основните причини за липсата на търсене на е-коли са слаборазвитата мрежа за зареждане, ограниченият пробег и неяснотата за цената на електричеството в дългосрочен план. Ето защо компании като Peugeot разработват комбинирани платформи, за да могат да се адаптират към конкретните нужди на клиентите. 

От началото на тази година най-продаваната е-кола на компанията е Peugeot 208, докато е-модели предлагат още Citroen и Opel. Таварес се надява, че всички коли на гиганта ще бъдат електрифицирани до 2025 г.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини