Архимандрит Висарион призова Витлеемската звезда за изгрее в сърцата ни

 Благопожелания за Рождество Христово от архимандрит Висарион,   Архиерейски наместник на Смолянска духовна околия

„Днес ви се роди в града Давидов Спасител, който е Христос Господ. "  (Лук. 2: 10)

Скъпи братя и сестри,  

На 25 декември празнуваме Светлия Господски празник Рождество Христово  – Празник на мира, любовта, правдата и спасението.  

Христос Господ се ражда в града Давидов Витлеем, за да ни донесе на нас, човеците на света, своята любов, мир, благодат и спасение. Нека В този миг да отворим нашите души и сърца пред Божествения младенец, да му се поклоним и да открием нашите болки,  страдания и нужди. И вярваме в Бог, че Той ще ни подаде ръка и ни  избави от греховете, за да можем безбедно да преминем райските врати на Царството Небесно. Осветени, чисти, благи, смирени и изпълнени с любов сърца. И всички човеци на земята заедно с Ангелите небесни да пеем химна на мира и спасението за Родилия се Христос:  „Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение“. (Лук. 2: 14)

ЧЕСТИТО ВИ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! 

25 декември – Деня на Рождество Христово, архимандрит Висарион ще служи празничната Литургия в храм „Св. Висарион Смоленски“. Във вторник празничното богослужение  ще бъде в манастира „Св. Пантелеймон“ над Смолян заедно с  игумена на манастира иконом Запрян Шиков. А на Стефановден, сряда, богослужението ще бъда  в храм „Св. Неделя“. Св. божествени Литургии ще започват  от 9 часа.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини